Zoveel Nog Te Doen
Frisse Nederlandstalige popmuziek op Fake Records (Brihang,...)

Zoveel Nog Te Doen

Simon

€ 26,95
  • LP
Label
Fake Records
PICK-UP AT SHOP / FREE SHIPPING FOR ORDERS WITHIN BELGIUM AND EXCEEDING € 100 (FYI: we notice delays at Bpost which are out of our hands, if you want to be a 100% sure about delivery date, best choose pick-up) / Shipping costs are dependent on various factors and are calculated in your shopping cart. Add this item to your cart to see the shipping cost. Or pick up your order at our store in Ghent.

Description

Simon is één van die artiesten die zich niet zomaar in een vakje laat steken, maar liever in transit tussen verschillende genres verblijft. Die zoekt en blijft zoeken, onderweg z'n teen stoot aan de essentie, en vervolgens de tocht fluitend verder zet. Zijn tocht begon op heel jonge leeftijd met onschuldige liefdesliedjes op gitaar en piano, maar nam plotsklaps een heel andere koers toen hij enkele Antwerpse rappers op z'n pad tegenkwam en het collectief opwindende Roedel uit de grond stampte. Als Mitxelena liet hij zich toen al opmerken met z'n gevoel voor melodie én gevoelige teksten. Anders dan de rest was hij altijd al, dus het hoeft niet te verbazen dat hij rond 2019 alweer een nieuwe richting koos, helemaal alleen ditmaal. Eéntje die hem terugbracht naar de instrumenten en de insteek waarmee het ooit allemaal begon voor hem.

Mitxelena werd Simon en in 2021 leerde het grote publiek deze sympathieke Antwerpenaar met Baskische roots nog een stuk beter kennen, door een finaleplaats in De Nieuwe Lichting en enkele goed opgepikte radiosingles, waarop hiphop en lofi pop hand in hand gingen. Intussen komt dat debuutalbum er eindelijk aan en het mag duidelijk zijn dat alle voorgaande ervaringen Simon inspireerden tot een hoogst eigenzinnige en bijzonder mooie plaat. Vooruitgeschoven singles als 'Geen Spijt' en 'Al Lang Voorbij' deden en doen het erg goed op verschillende radiozenders en zijn naam komt op steeds meer radars terecht. In de elf nummers die 'Zoveel Nog Te Doen' telt, horen we een artiest die tot zijn volle wasdom aan het komen is en meer dan ooit weet welke richting hij uit wil gaan. Simon komt er ontwapenend eerlijk op, zowel tekstueel als muzikaal, en laat zo een nieuwe wind draaien door Nederlandstalige popmuziek.

TRACKLIST:

A1. 's Avonds Ben Ik Weg

A2. Harde Wereld Zachte Tenen

A3. Zonde Van Geluk

A4. Parklaan

A5. Houvast

B1. Al Lang Voorbij

B2. Toine En Simon's Interlude

B3. Geen Spijt

B4. Beter Af

B5. OKE

B6. Zoveel Nog Te Doen

You might also like

Shopping bag