Live 2020 - ltd clear vinyl 2xLP
HALLELUJAH, Het Zesde Metaal-team LIVE, ltd clear vinyl

Live 2020 - ltd clear vinyl 2xLP

Het Zesde Metaal

€ 28,95
  • 2 x LP
Label
Unday Records
PICK-UP AT SHOP / FREE SHIPPING FOR ORDERS WITHIN BELGIUM AND EXCEEDING € 100 (FYI: we notice delays at Bpost which are out of our hands, if you want to be a 100% sure about delivery date, best choose pick-up) / Shipping costs are dependent on various factors and are calculated in your shopping cart. Add this item to your cart to see the shipping cost. Or pick up your order at our store in Ghent.

Description

Limited 2xLP, clear vinyl, gatefold artwork

Dan dacht Het Zesde Metaal anderhalve maand geleden eens modern te doen door een live-EP enkel digitaal uit te brengen, stroomden de vragen binnen – honderdduizenden! internet kapot! – of die ook op vinyl uitkwam. Het antwoord: “Nee, dat was niet de bedoeling, want anders hadden we hem zeker op tijd voor kerst laten persen.”

 Maar toen begon de band erover na te denken: zou dat niet de ultieme middelvinger zijn? Een live-EP op vinyl. In 2020. Als bewijs dat zelfs een pandemie de groep niet klein heeft gekregen. Of wacht, misschien beter meteen een volledig album? Of nee, een dubbelaar!

 “Corona heeft dit jaar zoveel strepen door onze rekening getrokken dat er ver alleen maar strepen in staan”, lacht frontman Wannes Cappelle. “We hebben dit jaar onze zomer moeten cancelen, ons najaar en nu ook al onze theatertournee komend voorjaar. Ons kleinschalig optreden in de Charlatan werd vorige maand eveneens afgeblazen en ons ‘grootste concert van het jaar’ op het evenementplein in Kortrijk ging ook niet door. Op den duur was ik al blij om nog eens onder de douche te kunnen zingen.”

 Cappelle en de zijnen waren het jaar nochtans niet slecht begonnen. “Niet slecht? We waren goed begonnen! Wie dus straks deze dubbelaar in huis haalt, koopt daarmee geen kat in een zak. We hebben begin dit jaar een paar straffe concerten gespeeld, en dit is er één van.” Op twee vinylplaten dus. “Als onze fans niet meer naar onze concerten mogen komen,” klinkt Cappelle strijdlustig, “brengen wij onze concerten naar de living van onze fans.”

 Het live-album is bovendien gemixt door Jeroen Vereecke, de vaste geluidsman van Het Zesde Metaal. “Ik vind het belangrijk om dat erbij te vertellen,” zegt Cappelle, “want Het Zesde Metaal is meer dan die vijf gasten op het podium. Achter elke band staat een team. En zonder te stoefen: dat van ons is geweldig! Als het even kan, zouden we daar graag ook nog een paar jaar mee verdergaan.”

More by Het Zesde Metaal

You might also like

Shopping bag