Het Langste Jaar - Black Vinyl
Laatste album met Tom Pintens in de studio :(

Het Langste Jaar - Black Vinyl

Het Zesde Metaal

€ 29,95
  • LP
Label
Unday Records
PICK-UP AT SHOP / FREE SHIPPING FOR ORDERS WITHIN BELGIUM AND EXCEEDING € 100 (FYI: we notice delays at Bpost which are out of our hands, if you want to be a 100% sure about delivery date, best choose pick-up) / Shipping costs are dependent on various factors and are calculated in your shopping cart. Add this item to your cart to see the shipping cost. Or pick up your order at our store in Ghent.

Description

Met 'Het langste jaar' is Het Zesde Metaal aan zijn zesde album toe. Het nieuws van de ongeneeslijke ziekte van gitarist en toetsenist Tom Pintens inspireerde de band om een album te maken in de intimiteit van de eigen kring. Tom leidde de groep als producer naar de studio in juni 2023. Gezien zijn fysieke toestand mag het een wonder heten dat hij de opnames nog kon bijwonen, maar zijn geest bleef vlijmscherp tijdens de intense sessies. Toen het begon door te dringen dat hij de mix niet meer zelf zou afkrijgen, riep Pintens de hulp in van het vertrouwde producersduo Jo Francken en Pieterjan Maertens (Nie voe kinders, Calais, Skepsels), die het werk binnen de uitgezette lijnen feilloos afmaakten.

Hoewel frontman Wannes Cappelle naast het verlies van zijn eerste luitenant ook het vroegtijdig overlijden van een geliefd familielid te verwerken kreeg, werd het geen somber album. Cappelle opent met een pakkende ode aan de duurzame liefde, vraagt zich af wat te doen met de tijd die ons nog rest en probeert te vatten hoe een boodschap van enkele seconden een levenslange impact kan hebben. Maar Cappelle zou Cappelle niet zijn als hij niet ook de blik naar buiten richtte en een spiegel voorhield die ons niet van onze beste kant liet zien. 'Het langste jaar' is de muzikale neerslag van de hevigste periode uit de geschiedenis van de band, maar is tegelijk wellicht de meest melodieuze plaat in je Het Zesde Metaal-verzameling, met meer ruimte dan ooit voor fijnzinnige maar uiterst efficiënte arrangementen. We horen u al meeneuriën en we zijn nog maar begonnen!

Tracklist

A

  • 1.Nog Maar Begonnen
  • 2.Den Tijd Die Ons Nog Rest
  • 3.De Storm
  • 4.Alles Moet Veranderen

B

  • 1.Moeder Aarde
  • 2.Geweun Nen Dag
  • 3.De Zaden Van Morgen
  • 4.Het Langste Jaar

More by Het Zesde Metaal

You might also like

Shopping bag