Wachten - Black vinyl

Wachten - Black vinyl

Het Zesde Metaal

€ 24,95
  • LP
Label
Unday Records
PICK-UP AT SHOP / FREE SHIPPING FOR ORDERS WITHIN BELGIUM AND EXCEEDING € 100 (FYI: we notice delays at Bpost which are out of our hands, if you want to be a 100% sure about delivery date, best choose pick-up) / Shipping costs are dependent on various factors and are calculated in your shopping cart. Add this item to your cart to see the shipping cost. Or pick up your order at our store in Ghent.

Description

Surprise! Een unplugged album van Het Zesde Metaal!

Wachten. Wie houdt daar nu van? Het Zesde Metaal ook niet. Dat draaien met hun vingers toen de wereld stilviel, dat waren ze op den duur grondig beu. Spelen, dat wilden ze! Dus hielden ze in het voorjaar van 2021 hun Half etmaal met Het Zesde Metaal en speelden ze bij de noorderburen een 2 Meter Sessie. Wat hen op een idee bracht: “Zo’n unplugged album, dáár hebben we wel ’ns goeste in.” Niet getalmd, meteen Koen Gisen (Meskerem Mees, The Bony King of Nowhere, …) bellen. Of ze hem én zijn studio konden boeken?

De band nam er zijn back catalogue bij, selecteerde oud en minder oud werk, bekende en minder bekende songs, voegde er een cover aan toe én schreef een gloednieuw nummer. Acht tracks, waarvan zeven in een nieuw jasje, rechttoe rechtaan, zo goed als live opgenomen. Zo puur hoorde je songs als Gasten, De Onvolledigen of Liefde niet eerder. Zo ver kropen ze nog niet onder je huid. De cover is Gelijk Hoe, hun versie van REM’s monsterhit Everybody Hurts, die tot op heden enkel verkrijgbaar was als B-kant van een exclusieve single. En dan het gloednieuwe Wachten… Zowaar een pianoballad. En wat voor één! De stemmige piano en ingetogen zang vatten treffend het verweesde gevoel van de periode die we stilaan achter ons kunnen laten. Bloedmooi. Het wachten waard.

En je hoéft er niet eens op te wachten! Werd het geduld van de fans voor dubbelelpee Live 2020 nog op de proef gesteld door technische hobbels bij het persen van de plaat, ‘Wachten’ is gewoon helemaal klaar. Ingepakt en al. Je kan hem vanaf nú bestellen en dan gaat hij meteen de deur uit. Want wie houdt er nu van wachten? Welnu, wij voortaan.

More by Het Zesde Metaal

You might also like

Shopping bag