Lieve Jacoba - ltd transparent blue vinyl
een postuum eerbetoon aan één van de pioniers van de Nederlandstalige rockmuziek, ltd blauw vinyl

Lieve Jacoba - ltd transparent blue vinyl

Kris De Bruyne

€ 14,95
  • 7"
Label
BLP
PICK-UP AT SHOP / FREE SHIPPING FOR ORDERS WITHIN BELGIUM AND EXCEEDING € 50 (FYI: we notice delays at Bpost which are out of our hands, if you want to be a 100% sure about delivery date, best choose pick-up) / Shipping costs are dependent on various factors and are calculated in your shopping cart. Add this item to your cart to see the shipping cost. Or pick up your order at our store in Ghent.

Description

LIMITED EDITION TRANSPARENT BLUE VINYL

Op 16 april brengt BLP records een gelimiteerde 7inch vinyl single uit met twee van de meest geliefde nummers van Kris De Bruyne. Op de A-kant staat het poëtische 'Lieve Jacoba' (origineel verschenen op de LP 'Ballerina's uit 1977) en op de B-zijde vind je '’s Nachts Als Het Donker Is' (van de doorbraakplaat 'Ook voor Jou' uit 1975). Beide nummers verschijnen zo voor het eerst op een vinyl single, in een gelimiteerde oplage van 350 exemplaren, op transparant blauw vinyl.

De plannen voor de vinyl single van Kris De Bruyne kregen vorm in november 2020. Helaas is Kris vroeger dan verwacht gestorven en mag de betreurde zanger de release van 'Lieve Jacoba' niet meer meemaken. Door het overlijden van Kris De Bruyne verloren we begin februari een unieke stem. De uitgave van deze vinyl single is nu een postuum eerbetoon aan één van de pioniers van de Nederlandstalige rockmuziek. De release past ook in een reeks van iconische nummers die voorheen nooit als vinyl single verkrijgbaar waren. Eerder bracht BLP Records ook al klassiekers uit van Wim De Craene, Hugo Raspoet, Jan De Wilde, Zjef Vanuytsel en Willem Vermandere. Muziek van kleinkunsticoon Kris De Bruyne mocht in dat opzicht niet ontbreken.

 

Tracklist:

 A: Lieve Jacoba

B: ‘s Nachts Als Het Donker Is

Videos

More by Kris De Bruyne

You might also like

Shopping bag