Verslegen Nevest Gie
Mozart lieder adaptations in West Flemish.

Verslegen Nevest Gie

Wannes Cappelle & Nicolas Callot

€ 27,95
  • LP
Label
BBClassic
PICK-UP AT SHOP / FREE SHIPPING FOR ORDERS WITHIN BELGIUM AND EXCEEDING € 100 (FYI: we notice delays at Bpost which are out of our hands, if you want to be a 100% sure about delivery date, best choose pick-up) / Shipping costs are dependent on various factors and are calculated in your shopping cart. Add this item to your cart to see the shipping cost. Or pick up your order at our store in Ghent.

Description

Wannes Cappelle, frontman van Het Zesde Metaal, en de Belgische pianist Nicolas Callot brengen liedjes van Mozart in het Westvlaams!

Precies twee jaar geleden legden Wannes Cappelle, frontman van Het Zesde Metaal, en de Belgische pianist Nicolas Callot de plaat 'Kom, benevelt mie!' in de winkel - een verzameling liederen van Franz Schubert, maar dan in het West-Vlaams. Het album schoot door de verkoop van zeventien exemplaren in de eerste week meteen naar de top van de klassieke Ultratop en bleef daarin nadien ook een aanzienlijk aantal weken staan.

"Onze grootste vrees was dat de plaat tussen twee stoelen zou vallen en dat we er niemand mee zouden kunnen overtuigen", herinnert Wannes Cappelle zich. "Maar Kom, benevelt mie! heeft echt wel zijn publiek gevonden." Wat niet wil zeggen dat er geen fans van Het Zesde Metaal waren die zeiden dat het niets voor hen was. Wannes Cappelle die tweehonderd jaar oude liedjes van Franz Schubert vertaalt?! Euh, nee. "En er waren zeker ook liefhebbers van klassieke muziek die het raar of zelfs ongepast vonden", aldus Nicolas Callot. "Maar de meesten vonden het vernieuwend en werden er oprecht door geraakt. De teksten van Wannes kwamen vaak meer binnen dan de originelen omdat ze directer en vertrouwelijker klonken."

En dus repten Cappelle en Callot zich om een vervolg te breien aan Kom, benevelt mie! "We konden nog wel even met Schubert verdergaan," zegt Cappelle daarover, "en het blijft een stiekeme ambitie om zijn Winterreise ooit volledig te vertalen. Maar Nicolas kwam plots met Mozart aanzetten, van wie net iets minder bekend is dat hij ook een dertigtal liederen heeft geschreven. Zijn stijl is bovendien heel anders dan die van Schubert, die toch wel merkelijk donkerdere dingen heeft gemaakt en daarmee ook dichter bij mijn eigen werk aanleunt. Schubert lag bovendien meer binnen mijn stembereik, want een pak minder frivool dan Mozart. Maar al die dingen maakten 'Verslegen nevest gie' in feite alleen maar leuker om te doen. Ik heb mezelf nog meer moeten uitdagen - zot veel stemoefeningen gedaan - en ik ben er een betere zanger door geworden."

TRACKLIST:

A1. Komm, liebe Zither

A2. Das Veilchen

A3. Der Vogelfänger bin ich ja

A4. An Chloë

A5. Das Lied der Trennung

A6. Adagio in B minor KV 540

B1. Ein Mädchen oder Weibchen

B2. Wiegenlied

B3. Deh, vieni alla finestra

B4. Der Zauberer

B5. Lied zur Gesellenreise

B6. Abendempfindung

More by Wannes Cappelle & Nicolas Callot

You might also like

Shopping bag