Blanche En Zijn Peird - ltd Geel vinyl
Voor de allereerste keer uit op een vinyl single: 'Blanche En Zijn Peird'!!!

Blanche En Zijn Peird - ltd Geel vinyl

Willem Vermandere

€ 16,95
  • 7"
Label
BLP
PICK-UP AT SHOP / FREE SHIPPING FOR ORDERS WITHIN BELGIUM AND EXCEEDING € 50 (FYI: we notice delays at Bpost which are out of our hands, if you want to be a 100% sure about delivery date, best choose pick-up) / Shipping costs are dependent on various factors and are calculated in your shopping cart. Add this item to your cart to see the shipping cost. Or pick up your order at our store in Ghent.

Description

'Blanche En Zijn Peird', de klassieker van Willem Vermandere, voor het eerst verkrijgbaar als 7inch vinyl single. Op zwart én ltd. geel vinyl. 

Willem Vermandere is samen met zijn generatiegenoten Jan De Wilde, Zjef Vanuytsel en Wim De Craene één van de pioniers van de Vlaamse kleinkunst. De muzikant-kunstenaar brengt al studio-albums uit sinds eind de jaren zestig. Dit jaar werd de West-Vlaamse zanger 80 jaar. 2020 stond in het teken van een uitgebreide verjaardagstournee tot stoorzender corona de kop opstak. Meer dan veertig concerten van Willem werden geannuleerd.

Op de platen van Willem Vermandere staan klassiekers die nog altijd veelvuldig op de radio gedraaid worden. Tot zijn meest bekende nummers behoren o.a. 'Lat Mie Maar Lopen' en 'Duizend Soldaten'. Toch duurde het lang vooraleer Willem met een echte single naar buiten kwam: 'Bange Blanke Man' verscheen in 1991.

BLP Records brengt op 4 december één van 's mans mooiste nummers voor de allereerste keer uit op een vinyl single: 'Blanche En Zijn Peird'. Het is, na de recente releases van Wim De Craene ('Tim'), Jan De Wilde ('Eerste Sneeuw'), Zjef Vanuytsel ('De Zotte Morgen') en Hugo Raspoet ('Helena'), de vijfde single in een reeks van iconische kleinkunstnummers die nooit eerder als vinyl single zijn verschenen.

Het nummer 'Blanche En Zijn Peird' vertelt het verhaal van Blanche die dagelijks met paard en kar pendelde tussen Lauwe (het geboortedorp van Willem Vermandere) en Kortrijk. Op de B-kant van de vinyl single staat 'Piere De Beeste', een andere klassieker die net als 'Blanche En Zijn Peird' afkomstig is van de LP 'Willem Vermandere' uit 1971.

Gelimiteerde oplage van 250 exemplaren op geel vinyl.

Videos

More by Willem Vermandere

You might also like

Shopping bag