Lekker Met De Meiden / Hou Je Bek En Bef Me
Merol = the female counterpart of Willy Organ in NL!

Lekker Met De Meiden / Hou Je Bek En Bef Me

Merol

€ 13,95
  • 7"
Label
Ammehoela
PICK-UP AT SHOP / FREE SHIPPING FOR ORDERS WITHIN BELGIUM AND EXCEEDING € 50 / Shipping costs are dependent on various factors and are calculated in your shopping cart. Add this item to your cart to see the shipping cost. Or pick up your order at our store in Ghent.

Description

PRE-ORDER = SOLD OUT - remaining copies will go on sale in our shop this saturday - resterende exemplaren gaan in de verkoop in onze winkel nu zaterdag 20/06

Due to the current crisis and the cancellation of the RSD event, it will now be possible to pre-order / purchase from local stores online!

One copy per customer / één exemplaar per klant AUB

Merol = de vrouwelijke tegenhanger van Willy Organ in NL! 

Op zaterdag 20 juni verschijnt de eerste fysieke release van Merol. Het is een dubbele single op 7 inch vinyl met de hits Lekker met de meiden op kant A en Hou je bek en bef me op kant B. De single verschijnt in een gelimiteerde oplage van 500 stuks en is alleen verkrijgbaar in de deelnemende Record Store Day-platenzaken.

Op Valentijnsdag 2018 bracht MEROL haar eerste single Ik wil een kind van jou uit, waarvan de videoclip binnen no-time viral ging. In de zomer van 2018 verscheen de single Lekker met de meiden, die inmiddels ruim 7 miljoen (!) keer beluisterd is op Spotify. Dat ene zinnetje werd ook een echte internetmeme: een zinnetje dat inmiddels veelvuldig gebruikt wordt op de Socials bij foto’s met vriend(inn)en.

Op Valentijnsdag 2019 verscheen Hou je bek en bef me. Het nummer, ook inmiddels goed voor ruim 2,5 miljoen streams op Spotify, werd verkozen tot Song van het Jaar 2019 door het publiek van 3voor12. En met de nieuwe single Binnendingen, die op 14 februari van dit jaar verscheen, luidde Merel Baldé haar derde jaar als MEROL in.

7 inch vinyl
Maar een fysieke release was er nog altijd niet. Totdat een platenzaak in Amersfoort het ideetje eind vorig jaar opperde bij de organisatie van Record Store Day. Er was nog geen platenlabel, dus sloten het management van MEROL en Stichting Record Store Day de handen ineen; op zaterdag 18 april is nu de eerste 7 inch vinyl single van MEROL exclusief bij de platenzaken verkrijgbaar.

MEROL over deze bijzondere release: “Waanzinnig om een dubbel single uit te brengen op vinyl. Na alle online releases is dit mijn eerste fysieke release ooit! Ik kan niet wachten het aan te raken, eraan te ruiken en natuurlijk om ‘m op een platenspeler te leggen, en rustig de naald te laten zakken.” 

Over Merol
Merel Baldé, geboren op 10 februari 1991 in Dordrecht, is een Nederlandse zangeres en actrice. In 2014 studeerde ze af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Daarna speelde ze als actrice in verschillende theatervoorstellingen waaronder Soldaat van Oranje – de Musical. In 2018 richtte ze MEROL op. MEROL is de naam waaronder ze catchy Nederlandstalige popmuziek maakt, gekenmerkt door cheeky teksten als “Ik wilde zo graag een liefdesliedje voor je schrijven, maar jij had steeds een stijve”, ironie en een jaren ’80 synthesizer sound.

You might also like

Shopping bag