Eerste Sneeuw 7" - White Transparent Vinyl
Belpop classic "Eerste sneeuw" by Jan De Wilde available for the first time as a 7" vinyl single.

Eerste Sneeuw 7" - White Transparent Vinyl

Jan De Wilde

€ 16,95
  • 7"
Label
BLP Records
1 per customer
PICK-UP AT SHOP / FREE SHIPPING FOR ORDERS WITHIN BELGIUM AND EXCEEDING € 100 (FYI: we notice delays at Bpost which are out of our hands, if you want to be a 100% sure about delivery date, best choose pick-up) / Shipping costs are dependent on various factors and are calculated in your shopping cart. Add this item to your cart to see the shipping cost. Or pick up your order at our store in Ghent.

Description

EEN PER PERSOON AUB / ONE PER CUSTOMER PLEASE !!!!! (orders voor meerdere exemplaren worden geannuleerd, dank voor uw begrip)

In 2020 is het album ‘Hè Hè’ van Jan De Wilde exact 30 jaar oud. Het bekendste nummer uit ‘Hè Hè’ is ongetwijfeld ‘Eerste Sneeuw’. Met de hulp van producer Henny Vrienten (Doe Maar) zette Jan De Wilde het nummer van Lieven Tavernier volledig naar zijn hand. Het liedje is doorheen de jaren een onvervalste klassieker geworden. ‘Eerste Sneeuw’ prijkt elk jaar hoog in lijstjes met favoriete (Nederlandstalige) nummers aller tijden. Op de voorbije editie van Belpop 100 van Radio 1 stond ‘Eerste Sneeuw’ op positie 15.

‘Eerste Sneeuw’ kende in 1990 geen fysieke release op vinyl. Daar brengt BLP records nu verandering in. Het nummer verschijnt op wit vinyl, in een oplage van 700 exemplaren. B-kant van de single is ‘Walter, Ballade Van Een Goudvis’, een ander bekend nummer van de plaat ‘Hè Hè’, en een lied dat Jan zelf schreef.

Jan De Wilde kan je dit jaar nog live aan het werk zien op 27 december in CC Nova (Eke-Nazareth) en op 28 december in CC De Fabriek (Sint-Lievens Houtem). Ook in 2020 is Jan De Wilde op tour. Volgend jaar is ‘Hè Hè’ niet alleen dertig jaar oud maar vieren we tevens de vijftigste verjaardag van het nummer ‘Joke’, een andere klassieker van Jan De Wilde.

Na het succes van ‘Tim’ van Wim De Craene brengt BLP Records met ‘Eerste Sneeuw’ een  tweede single uit in een reeks van iconische nummers die nooit eerder als vinyl single verschenen.

 Wordt vervolgd. In 2020 volgen nog een aantal exclusieve uitgaves van bekende songs.

Videos

More by Jan De Wilde

You might also like

Shopping bag