Tim / Rozane - vinyl single
one per customer / één per klant

Tim / Rozane - vinyl single

Wim De Craene

€ 14,95
  • 7"
PICK-UP AT SHOP / FREE SHIPPING FOR ORDERS WITHIN BELGIUM AND EXCEEDING € 100 (FYI: we notice delays at Bpost which are out of our hands, if you want to be a 100% sure about delivery date, best choose pick-up) / Shipping costs are dependent on various factors and are calculated in your shopping cart. Add this item to your cart to see the shipping cost. Or pick up your order at our store in Ghent.

Description

ONLINE PRE-ORDER = UITVERKOCHT .... bij levering (verwacht rond 21/10) zullen er nog een pak exemplaren exclusief in de winkel verkocht worden FIRST COME FIRST SERVE, volg onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven

 bijpersing 500 exemplaren, levering verwacht 21 oktober 2019

one per customer / één per klant 

‘Tim’ van Wim De Craene 29 jaar na het overlijden van de zanger voor het eerst te koop als 7inch vinyl single

Wim De Craene - ‘Tim’ - BLP Records

Voor de allereerste keer verschijnt Tim van Wim De Craene als single op een gelimiteerde vinyl 7". De klassieker is één van de meest geliefde Nederlandstalige nummers ooit. ‘Tim’ scoort elk jaar erg hoog in de Lage Landenlijst maar werd nooit eerder als aparte single uitgebracht. Doorheen de jaren ging ‘Tim’ een eigen leven leiden en verwierf het nummer vooral na de dood van de zanger een iconische status. 

De reden waarom ‘Tim’ in de jaren 70 nooit een single release kende, moeten we volgens producer Jean Blaute zoeken in het feit dat het nummer toen te lang werd bevonden voor de radio. 

De platenfirma profileerde De Craene ook eerder als een albumartiest en hadden weinig interesse in een single.

Daar komt nu verandering in. BLP records brengt ‘Tim’ op 14 september (exact 29 jaar na het overlijden van Wim De Craene) uit als een gelimiteerde 7inch single.

Op de B-kant van ‘Tim’ staat Rozane’, een ander tijdloze klassieker van Wim De Craene. Beide nummers zijn geschreven door De Craene. Jean Blaute was destijds verantwoordelijk voor de productie en de arrangementen.

In november 2019 komen de eerste 3 albums van Wim De Craene opnieuw uit op LP. In het najaar van 2020 volgt een concertreeks die hulde brengt aan het repertoire van de in 1990 overleden zanger.

Tracklist

A

  • 1.Tim05:50

B

  • 2.Rozane03:52

Videos

More by Wim De Craene

You might also like

Shopping bag