Love, Death And Decay - Orange & Green Splatter Vinyl
New STAKE!!! Rock on!!!

Love, Death And Decay - Orange & Green Splatter Vinyl

STAKE

€ 30,95
  • LP
Label
Eat Sleep
PICK-UP AT SHOP / FREE SHIPPING FOR ORDERS WITHIN BELGIUM AND EXCEEDING € 100 (FYI: we notice delays at Bpost which are out of our hands, if you want to be a 100% sure about delivery date, best choose pick-up) / Shipping costs are dependent on various factors and are calculated in your shopping cart. Add this item to your cart to see the shipping cost. Or pick up your order at our store in Ghent.

Description

Mysteries van het hart, en die van het grote hiernamaals, waren zelden ver verwijderd van het drukke, ongebruikelijke brein van STAKE-frontman Brent Vanneste. Nooit gebroken door het gewicht van verdriet of existentiële angst, gebruikt hij die gevoelens echter als brandstof voor een muzikaal vuur dat even stoutmoedig onconventioneel als verkwikkend levend is. ""Deze band gaat over al mijn innerlijke duisternis en demonen, en het vinden van een vredige plek in mijn hoofd"", worstelt hij, terwijl hij de voorkeur geeft aan zijn liedjes om te praten. ""Ik zal ze niet kunnen wissen, maar muziek maken is een geweldige manier om ze te arrangeren en dit gekke leven te overleven.""

Dat proces begon toen hij nog maar 13 jaar oud was. Brent vormde Steak Number Eight ter ere van zijn onlangs overleden broer Tobias Vanbrabant en kanaliseerde de meest pijnlijke persoonlijke tragedie in een reeks nummers die de hele Europese rockscene deden opkijken. Een rebranding in 2018 als STAKE (en bijbehorend album Critical Method) sloot het ""rouwproces"" af door afstand te nemen van die logge originele naam - een songtitel van Tobias' band Voidpoint - de afgelopen jaren hebben bewezen dat je deze nooit echt kunt verlaten dingen achter. Het nieuwe album Love, Death And Decay is daar het bewijs van.

Als Critical Method de door Mastodon beïnvloede riffy-techniek van hun geluid liet zien, leunt het isolement en de verlatenheid van Love, Death And Decay meer naar het Deftones en Tool-texturale einde van het geluidsspectrum.

Geen enkel nummer is krachtiger dan de gedurfde lead-single F*ck My Anxiety. Doorspekt met angst en onzekerheid, vat het nummer tekstueel de ongemakkelijke mentaliteit van Brent van de afgelopen jaren vast, niet bang om de verstikkende diepten van zijn psyche in kaart te brengen terwijl hij krachtig naar huis drijft het belang van leren loslaten. Brent legt uit: ""Angst is iets waar iedereen tot op zekere hoogte mee te maken heeft: zoveel energie verspillen aan dingen of veel dingen missen omdat je je zorgen maakt over dingen in het leven. Ik heb nagedacht over mijn eigen angst en hoe het mijn eigen wezen vervormt en mijn keuzes verandert. Ben ik eigenlijk bang? Welke angsten heb ik? Je probeert ze te begrijpen, dan grijp je ze, dan kom je verder in het leven. Uiteindelijk hoef je alleen maar te zeggen: 'Fuck mijn angst!'”

STAKE is: Brent Vanneste – zang / gitaar Cis Deman – gitaren Jesse Surmont – basgitaar Joris Casier – drums

More by STAKE

You might also like

Shopping bag