Calping
More Hip Hop from West-Flanders on Fake Records inc. collab JTOTHC & Brihang! Inc Notebook

Calping

NTREK

€ 24,95
  • LP
Label
Fake Records
PICK-UP AT SHOP / FREE SHIPPING FOR ORDERS WITHIN BELGIUM AND EXCEEDING € 60 (FYI: we notice delays at Bpost which are out of our hands, if you want to be a 100% sure about delivery date, best choose pick-up) / Shipping costs are dependent on various factors and are calculated in your shopping cart. Add this item to your cart to see the shipping cost. Or pick up your order at our store in Ghent.

Description

From the depths of West-Flanders comes NTREK with 'Calping' - an all new album resonating their undisputable feeling for rhymes & rhythm ! Inc. collaborations by JTOTHC & Brihang!  

Schijnbaar uit het niets is daar plots NTREK, gewapend met hun nieuwe album 'Calping'. Een plaat die tegelijk tijdloos en actueel klinkt. Waarop geen woord te veel noch te weinig valt te horen. Dat muzikaal begeestert, breekt, zalft en blaast, alsof het loutere bestaan ervan de evidentie zelve is. Niks is minder waar.

De herkomst van de term 'Calping' situeert zich in de West-Vlaamse volksmond, waar het de laatste jaren enigszins in onbruik is geraakt: bedoeld wordt een klein notitieboekje, een van het soort dat zich het best laat combineren met een potlood en vuile handen: alles wat me opvalt noteer ik in mijn calping.

NTREK is anno 2018 een groep met jaren en kilometers op de teller. Hun laatste wapenfeit 'Mjir dan een track' dateert al van 2012 en hoewel de verschillende leden solo hoge ogen gooiden, bleef het oorverdovend stil rond de hiphopgroep zelf. Vier jaar lang werkten rappers Roeland Horré en Dieter Meeuws, beatmaker Ljipe Truken en DJ Mister Brown nauwgezet aan hun album, met vallen en even vaak terug recht krabbelen. Dat is een eeuwigheid in de tijd waarin artiesten twee weken na hun laatste release al bestempeld worden als oud nieuws, maar kwaliteit behoort nu eenmaal te rijpen.

'Calping', dat in december 2018 verschijnt onder Fake Records, is daar het tastbare bewijs van. Meer nog dan een album is het een tijdsdocument, een eerlijke registratie van een lange periode waarin de leden van NTREK sterk evolueerden, zowel muzikaal als menselijk. Luister maar naar nummers als 'gevoelswoarde' of 'wandeling #6', stuk voor stuk uitgepuurde nummers waarin de rappers geen blad voor de mond nemen.

NTREK valt vanzelfsprekend niet zomaar los te zien van hun muzikale entourage. Prominent aanwezig op 'Calping' is gouwgenoot JTOTHEC, al jaren de vaandeldrager van de Belgische soul- en funkscene. Zijn onmiskenbare belang in het maakproces van de plaat krijgt een organisch vervolg op het podium, waar hij NTREK live zal vervoegen. Een andere intimus van de groep is uiteraard Brihang, de labelgenoot die het mooie weer komt maken op 'Felip' en 'gevoelswoarde'. Op dat laatste nummer horen we trouwens ook Walter Ego zijn hart op tafel leggen in een prachtige strofe. West-Vlaanderen boven dus. Hadden we dan iets anders verwacht?

NTREK is een groep die geen concessies zal maken. Die haar eigen tempo laat primeren boven dat van de muziekindustrie met haar vele ongeschreven regels. Die geen enkele trend hoeft te volgen om relevant te zijn. En die nu met 'Calping' een tijdloze klassieker aflevert die er altijd al heeft ingezeten. 

Videos

You might also like

Shopping bag