Graag Gedaan
The return of Ghentian hip hop formation Uberdope on Fake Records!

Graag Gedaan

Uberdope

€ 23,95
  • LP
Label
2018
PICK-UP AT SHOP / FREE SHIPPING FOR ORDERS WITHIN BELGIUM AND EXCEEDING € 60 (FYI: we notice delays at Bpost which are out of our hands, if you want to be a 100% sure about delivery date, best choose pick-up) / Shipping costs are dependent on various factors and are calculated in your shopping cart. Add this item to your cart to see the shipping cost. Or pick up your order at our store in Ghent.

Description

Tijdens de voorbije drie jaar leek Uberdope nagenoeg van de radar verdwenen te zijn, al was dat een bewuste keuze. Waar ze in de vorige jaren nog alomtegenwoordig waren met hun opmerkelijke videoclips, mediaoptredens en energieke liveshows, bevonden ze zich door een samenloop van omstandigheden plots in een creatieve impasse. De groep keerde terug naar het zelf opgerichte en vertrouwde Fake Records en gooide alles over een andere boeg. Al het materiaal dat ze hadden liggen op de plank werd radicaal verwijderd, zodat ze met een schone lei en in alle rust konden toewerken naar een nieuwe sound.

Cruciaal in deze evolutie was de rol van de Compact Disk Dummies. De broers Coorevits namen de volledige eindproductie van de nieuwe plaat van Uberdope in handen, een samenwerking die voor beide partijen erg vruchtbaar zou blijken. 'Graag gedaan' is een bijzonder veelzijdig album geworden, waarbij de rijke instrumentatie de rappers aanspoorde om verder dan ooit te gaan. Nu eens luchtig, dan weer bijtend maatschappijkritisch: de drie rappers laten horen dat ze tekstueel voor niemand moeten onderdoen in België. Opmerkelijke bijdrages op het album zijn er verder onder meer van labelgenoot Brihang, Jeffrey Jefferson (Ertebrekers), Pieter De Meester (Stavroz, King Dalton) en Charlotte Adigéry (WWWater).

'Graag Gedaan' luidt hoe dan ook een nieuw hoofdstuk in voor Uberdope. Dit zal doorgetrokken worden in hun liveshows, waarin ze zullen aantreden in een volledig nieuwe bezetting.

Videos

You might also like

Shopping bag