Casco
Brihang's second album gets a re-press! Incl. "Steentje" and many more...

Casco

Brihang

€ 29,95
  • LP
Label
Fake
PICK-UP AT SHOP / FREE SHIPPING FOR ORDERS WITHIN BELGIUM AND EXCEEDING € 100 (FYI: we notice delays at Bpost which are out of our hands, if you want to be a 100% sure about delivery date, best choose pick-up) / Shipping costs are dependent on various factors and are calculated in your shopping cart. Add this item to your cart to see the shipping cost. Or pick up your order at our store in Ghent.

Description

Future mania classic! Highly recommended!

Op CASCO klinkt Brihang eerlijker dan ooit. Een barst in de facade verstopt de rapper niet meer achter een nieuwe lik verf, maar benadrukt hij net, door er een kader omheen te hangen. Wie ornamenten of decoratieve opsmuk zoekt, is er aan voor de moeite. Schrijven is schrappen en CASCO is daar een schoolvoorbeeld van. Zorgvuldig stript hij elke zin tot enkel de naakte essentie overblijft. Brihang heeft het over zijn twijfels, zijn onzekerheden en zijn kleine kantjes die hem net zo menselijk maken als u en mij. Die kwetsbaarheid is atypisch voor hiphopartiesten, maar eigenlijk hoeft ze niet te verbazen. Brihang toont zich immers al sinds zijn doorbraakalbum 'zolangmogelijk' (2016) een begenadigd zwemmer wanneer hij tegen de stroom in kan gaan.

Dat debuutalbum katapulteerde hem de voorbije jaren naar de voorgrond van de muziekwereld, tot zelfs enkele MIA-nominaties toe. Brihang, een artistiek veelkunner, toonde zich met zijn sterke nummers, inventieve video's en stevige live-reputatie als een van de bijzonderste stemmen van zijn generatie en slaagde er zo in om door de muren van zijn genre heen te breken. Eerste single 'Steentje' toonde alvast hoe snel we met zijn allen luisteren wanneer hij ons iets wil vertellen.

Op CASCO bevestigt Brihang alle verwachtingen die deze tweede plaat vooraf gingen en vestigt hij zichzelf definitief als een van de interessantste artiesten in ons land.

Videos

More by Brihang

You might also like

Shopping bag