Recordstoreday at Music Mania & Vooruit

DEF_RSD_A6
Record Store Day
16 april 2016
Music Mania en Vooruit

RECORD STORE DAY 2016

#RSD16 #RSDBE

 

 

 

 

Op zaterdag 16 april is het weer zover: onafhankelijke platenzaken over de hele wereld vieren feest op Record Store Day. In Gent organiseren platenwinkel Music Mania, Vooruit en Democrazy gratis concerten en signeersessies.

Er zijn 2 exclusieve releases op musicmaniarecords:
– Kapitan Korsakov: Well Hunger 2xLP (2009)
– Kapitan Korsakov: Stuff & Such LP (2012)
Beide verschijnen voor het eerst op vinyl!

In het Vooruit Café spelen Belgische topbands een korte, gebalde set.

EEFJE DE VISSER
Eefje De Visser is in Nederland ambassadrice voor Record Store Day, maar voegt daar graag haar geliefde Gent aan toe. Na haar ijzersterke derde plaat Nachtlicht , zijn singles ‘Scheef’ en ‘Mee’ te horen op alle radiozenders.

ADMIRAL FREEBEE
Van Admiral Freebees zesde album Wake Up And Dream zijn al twee nummers bekend: ‘Buddy’ en single ‘Too Much Of Everything’. Het album komt uit in april.

WOODIE SMALLS
Woodie Smalls, de boomlange rapsensatie uit Sint-Niklaas, bracht eind 2015 Soft Parade uit. Hiphop met een stevige knipoog naar Biggie Smalls. Singles ‘Champion Sound’ en ‘About The Dutch’ waren onlangs nog in turboversie te horen bij De Wereld Draait Door.

MAURO
Mauro Pawlowski kennen we allemaal van Evil Superstars, Mauro & The Grooms of van één van zijn andere (ruwe schatting: een 50-tal) projecten. Mauro is al jaren vaste klant bij Record Store Day. Dit jaar is hij de openings act (12u30)! Wat hij precies zal doen of welke gedaante hij deze keer uit zijn mouw zal schudden valt niet te voorspellen.

TANGLES HORNS
De Antwerpse band Tangled Horns bracht dit jaar nieuw album Unstoppable Force uit. Het vijftal komt naar RSD om een paar mokerslagen uit te delen met stevige stonerrock, vlagen blues en grunge én de 7″ die ze voor de gelegenheid uitbrengen, met twee herwerkte delta blues nummers: ‘Come On In My Kitchen’ en ‘Hard Time Killing Floor Blues’

FIFTY FOOT COMBO
Fifty Foot Combo, het energieke fenomeen met zijn furieuze drive en invloeden uit garage, psych, instro, soul en punk, heeft een live reputatie die hen overal ter wereld bracht. De band heeft na 12 jaar een nieuw album uit. Hierop komen de invloeden van Link Wray, The Sonics, The Monks samen in hun unieke en geroemde ‘Monstrophonic Sound’.

KISS THE ANUS OF A BLACK CAT
Vorig jaar brachten Stef Heeren en de zijnen het zesde album van Kiss The Anus Of A Black Cat uit op het Gentse Consouling Records: To Live Vicariously. Hoe ze klinken? ”As if Virgin Prunes and Throbbing Gristle jointly put together a Fad Gadget song”. Voor Record Store Day brengen ze een split 12″ uit met Black Heart Rebellion (Consouling Records).

HYDROGEN SEA / I WILL, I SWEAR
Hydrogen Sea en I will, I swear doen het wat anders. Ze brengen samen een release uit én kruipen samen het podium op tijdens Record Store Day. Verwacht een stevige dosis breekbare vocals, dromerige teksten, zweverige synths en – onvermijdelijk – kropjes in de keel.

DIJF & THE VIOLENT HUSBANDS
Dijf Sanders kruipt eerst solo op het podium met solo-plaat Moonlit Planetarium. Later vervoegen Violent Husbands Jason en Benjamin Dousselaere hem. Ze omschrijven hun muziek als “akoestische pop met een country toets”. Na hun debuut The Violent Husbands uit 2007, keren ze op Record Store Day terug met opvolger Hot Wood, opgenomen naast een haardvuur onder een verlaten brug in Gent met als enige stroombron 4 AA batterijen: heet!

SPREEJ
Spreej, de wederhelft van Safi, samen vooral gekend als het Mechels-Gents MC-duo Safi & Spreej, werkt momenteel aan een nieuw solo-album. Tijdens Record Store Day mogen we al eens voorproeven: hij schotelt ons een ep voor, met naar het schijnt meer dan behoorlijk straffe gastmuzikanten!

COCAINE PISS
Cocaine Piss is het Luikse antwoord op de female fronted punk uit de hoogdagen van de punk, eind jaren ’70. Onlangs mocht de band op bezoek bij Steve Albini om haar debuut op te nemen. Hou u vast voor een potje uitgebeende noise en rauwe punk!

Special act…
Jawel, een special act! Meer dan dat het de moeite zal zijn, kunnen we voorlopig nog niet verklappen ….

——

Hou www.vooruit.be, www.musicmaniarecords.be en www.democrazy.be in de gaten voor meer updates en actuele info!

> Music Mania, vanaf 10:00
> Vooruit Café, van 12:30 tot 21:00 (gratis)

Met medewerking van merkenmarketeers.be, REC.academy, ….

—–
ZWART GOUD – VINYL ONLY
Tijdens Record Store Day organiseren LEFTO, DEMOCRAZY & Belgium: The Vinyl Frontier een all-nighter. Nadat de bands zichzelf uit de naad hebben gespeeld in Vooruit Café, is het vanaf 22u de beurt aan Antal (Rush Hour), Sassy J (patchwork) & Kong (StuBru). Gratis voor middernacht!

>> Vooruit Balzaal vanaf 22:00

This entry was posted in Musicmaniarecords. Bookmark the permalink.